Van de bestuurstafel

4 augustus 2020 17:00

Mededelingen vanuit het bestuur

Beste spelers, vrijwilligers, donateurs en supporters,

Het afgelopen seizoen is helaas niet helemaal geëindigd zoals gebruikelijk.

Door het vroegtijdige einde van de competities zijn we elkaar, vooral op zaterdag, enigszins uit het oog verloren en is onze voetbalvereniging een hoop aandacht en activiteit mis gelopen.  Ook een deel van onze inkomsten zijn we misgelopen, maar nog belangrijker de gezelligheid. Ik heb mijzelf er ook op betrapt, dat de betrokkenheid en activiteit hierdoor even stil is gevallen.

Inmiddels heeft het bestuur zijn taken weer opgepakt in voorbereiding op het nieuwe seizoen. We zullen noodgedwongen in de kantine wat aanpassingen voor lief moeten nemen, zoals de onderlinge afstand.  In overleg met onze vriendenclub van 50 is gekozen voor de aanschaf van een fraaie partytent en een tweetal grote parasols, zodat we meer gasten op ons terras kunnen ontvangen.   Hierbij danken we onze club van 50 voor de financiële middelen.

Voor het uitbreken van de Corona hebben wij 4 stuks kunststof raamkozijnen besteld voor de oude kleedruimte en inmiddels zijn er 2 stuks geplaatst.  De overige raamkozijnen worden binnenkort ook vervangen en vervolgens worden de bovenpanelen ook uitgevoerd in onderhoudsvrije beplating, zodat het toekomstige uit te voeren schilderwerk minder wordt. Het buitenschilderwerk van de kozijnen en deuren van onze kantine zijn in de zomerperiode weeronder vakkundige handen genomen en zien er weer keurig uit.  Bedankt Anton Sikkes !

Vanaf 4 augustus gaan de trainingen weer van start.

We beginnen het nieuwe seizoen wederom met 2 jeugdteams (JO 10 en JO12).  Het aantal spelertjes is krap, maar de leiders hebben onderling en met de ouders goede afspraken kunnen maken.

We hebben voor het nieuwe seizoen 3 seniorenteams ingeschreven voor de zaterdag competitie en ook het 45+ team op de vrijdagavond. Daarnaast hebben we het komende seizoen ook nog een 35+ team, bestaande uit reeds gestopte spelers en deels spelers van het 3e elftal. Hierdoor is het aantal spelers voor het 3e elftal ook krap, maar een groot deel van de 35+ spelersheeft toegezegd om toerbeurt het 3e elftal te versterken, indien nodig.

Bij het 1e elftal is een wijziging bij de leiders. Jan Tijm heeft zijn functie overgedragen aan Conrad Leegstra, die dus straks een leidersduo vormt met Tjalling de Jong.  Jan Tijm, alvast via deze weg bedankt voor jouw inzet en beleving.  Arend Weerman is, zoals bekend, het nieuwe seizoen weer onze hoofdtrainer.

Voorts hebben wij een aantal nieuwe spelers mogen overschrijven, die de overstap maken vanuit de A-junioren van Balk.  Mooi dat jonge spelers een aantal jaar bij Balk spelen en dan vervolgens weer terugkeren op het oude nest.

Het komende seizoen zullen de spelers van het 2e elftal  (de B-selectie) op donderdag avond worden getraind door oude bekende Henk van Hes.  Henk heeft voor meer vrije tijd gekozen, maar wilde vanaf eind augustus wel een avondje in de week iets voor zijn oude liefde doen, klasse.

Inmiddels hebben jullie op onze site ook het voorbereidingsschema van het 1e elftal kunnen lezen. We hopen onze leden en vrijwilligers binnenkort allemaal weer in actie te zien en onze trouwe supporters te mogen begroeten, al gelden er ook rondom het veld een paar corona-regels.

Wij verheugen ons er op !

met  sportieve groet,

namens het bestuur

René Kuijl,  voorzitter vv Sleat.